torstai 15. tammikuuta 2015

Vihdoin vaatekaapin kimppuun

Nyt se alkoi. Roudasin jo edellisenä päivänä kaikki vaatteeni olohuoneeseen Siinä ne oli kasassa sohvalla ja välillä vaihteeksi lattialla kun vauva pääsi niihin käsiksi.Aloitin järjestelemällä vaatteet "ei epäilystäkään", "pohdintaan" ja "totally no" -pinoihin.
Eteen tuli vaatteita jotka oli kivoja, käyttökelpoisia, mutta jotain pientä vikaa. Esim musta trikoopaita, jonka hihassa on hieman vaalennusaineen jättämiä oransseja läikkiä. Tämmöiset saivat vielä oman kategoriansa: "säilytetään kunnes löytyy uusi tilalle".
Olin melko armoton, kamalat kuosit, väärät värit pois, kulahtaneet vaatteet pois, huonosti istuvat vaatteet pois. Aika pian pohdintaan-pinosta ja totallyno:sta tuli yksi pino. Se tarkoittaa, että ne pääsevät Ikean kassiin odottamaan kirppikselle pääsyä. Vaatteilla on siis armonaikaa siihen asti, kunnes saan kirppiksen aikaseksi. Montaa vaatetta tämmöisestä säkistä ei ole kyllä koskaan palannut kaappini hyllylle, kun ennenkin olen harrastettuani samaa metodia.Projektin aikana on syntynyt myös vaatekasa, jossa on vaatteita raskauteen ja synnytyksen jälkeiselle ajalle :D Musta on niin turhaa ostella äitiysvaatteita erikseen vain lyhyttä ajanjaksoa varten, jonka aikana kehokin muuttuu jatkuvasti. Eli siinä toivossa, että joskus meille tulee vielä yksi perheenjäsen, aion säilöä varastoon muutamia vaatteita joista tiedän olevan iloa sitten kun pyöristyvän mahan lisäksi kerrytän itseeni reilun 20 lisäkiloa.Vastoin Lauren Conradin määräyksiä, en todellakaan jaksanut kokeilla jokaista vaatetta. Kokeilin ne epävarmat yksilöt, joita en aikoihin ollut käyttänyt. Yllättäen löytyi pari uutta asukokonaisuutta, jotka tuntuivat aika kivoilta. Vaikka vaikea sanoa, olisko ihan just mun tyyliä, mutta sitähän tässä juuri etsitään, eikä se löydy kuin kokeilemalla.
Tuota mustaa hametta on ollut jotenkin vaikea käyttää, vaikka tykkäänkin siitä hirmuisesti. Tuo asu vaatisi vielä paksut mustat sukkikset kaverikseen.
Alemman kuvan bleiseri on kirppislöytö ja siitäkin tykkään tosi paljon. En ole vuoden 2004 jälkeen käyttänyt bleiseriä, koska en ole kokenut niiden olevan yhtään tyyliäni. Mutta esimerkiksi tulevaisuuden työhaastatteluja varten varmasti oiva vaatekappale. Toimii hyvin myös juhlavemmissa tilaisuuksissa, viimeksi käytin tuota bleiseriä ystäväni häissä, jotka järjestettiin syyskuussa.


Nyt siivotut vaateläjät odottavat jatkotoimenpiteitä. Ketkä pääsevätkään vaatekaapin lämpöön, ketkä Ikean kassin täytteeksi. Onneksi vaatteilla ei ole tunteita! :D

Palaamisiin, -Mia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iloitsen jokaisesta kommentista :P