tiistai 20. tammikuuta 2015

Voihan villapaita!

Yritin laajentaa materiaalitietouttani surffailemalla googlen ihmeellisessä maailmassa ja törmäsin tämmöiseen mielenkiintoiseen artikkeliin. Siinä vähän valottuu lisää villan ja akryylin ero.

http://yle.fi/uutiset/akryylipaita_kestaa_sesongin_-_villapaita_elinian/5665140

Tuosta jutusta tuli myös mieleen jos koittaisin neuloa tosiaan oman villapaitani, olenhan kuitenkin käsityöihmisiä. En ehkä enää tänä vuonna, ellei hirveä inspiraatio iske, mutta vaikka ensi talveksi. Mä odotan jo kevään tulevan, enkä näe järkevänä panostaa enää talvivaatteisiin. Tosin villapaita nyt on varmaan sellainen vaatekappale, mitä voi käyttää jokaisena vuodenaikana, ei nyt ehkä kesähelteillä! Mutta keväälläkin takin asemasta.

Nyt mua alkoi myös harmittamaan enemmän sen halpisvillapaidan osto. Vaikka malli ja kuviointi on kiva, niin eihän siitä tosiaan ole mulle iloa pitkään, kun ensimmäiset kulumisen merkit ilmaantuivat jo muutamassa päivässä.Tässä on vielä toinen infopaketti minkä löysin ja poimin siitä ylös nyt erityisesti tämän akryyliä koskevan kohdan:

"Akryyli muistuttaa villaa sekä rakenteeltaan että tunnultaan. Sitä käytetään paljon neuleissa joko yksinään tai sekoitteena. Akryylin etuina pidetään kuohkeutta, keveyttä ja miellyttävää villamaista tuntua. Akryylilla on taipumus nyppyyntyä ja sähköistyä. Nyppyyntymistä voi ehkäistä säännöllisellä, hellävaraisella pesulla ja silityksellä.
Pese akryylituotetta usein, ja käytä huuhteluainetta sähköisyyden poistamiseksi.
Varo pesemästä ja silittämästä tuotetta liian kuumassa, ettei akryylin kuohkeus häviä ja kuitu kellastu ja haurastu.
Nyppyjä voi poistaa varovasti tavarataloista saatavalla nypynpoistajalla."

Nyt täytyisi painaa näitä asioita mieleen, kun joskus pääsee shoppailemaan. Taidampa ottaa kupin kuumaa teetä, jos se vaikka lämmittäisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iloitsen jokaisesta kommentista :P